Fasadni profilirani trapezni limovi

Fasadni profilirani trapezni limovi su izvrstan izbor za pokrivanje svih objekata bez obzira da li se radi o malim montažnim garažama, skladištima, vikendicama, obiteljskim kućama ili velikim stambenim ili poslovnim objektima. Osnovna karakteristika profiliranih trapeznih pokrovnih ploča je velika izdržljivost na opterećenja te iznimno jednostavna ugradnja i dugi vijek trajanja.

Proizvodnja profiliranih trapeznih limova se izvodi na automatskim proizvodnim linijama koje lim profiliraju kroz valjke, što povećava kvalitetu gotovih proizvoda, a linije poslužuje najčešće samo jedan zaposlenik.

Pored velike produktivnosti koju ovakav način proizvodnje ima otklonjene su i sve mogućnosti greške, a gotovi trapezni limovi su puno kvalitetniji i imaju tehničke karakteristike koje se ne mogu postići na klasičan način savijanjem.

Također smo u mogućnosti proizvoditi različite limene profile prema Vašem nacrtu ili uzorku u dužinama do 8 metara.

U mogućnosti smo Vam ponuditi slijedeće profile:

  • Trapezni lim Tr 20

Tr20 trapezni lim

Tr20 trapezni lim

Tr30 trapezni lim

Tr30 trapezni lim

Tr35 trapezni lim

Tr35 trapezni lim

Samouklapajući

Samouklapajući "Klik" profil

 

Trapezni lim Tr 20

Trapezna profilirana ploča TR 20 se radi iz lima 0,45-0,60 mm debljine i prekrivena je nanosom cinka (Z140-Z275) sa završnim slojem najčešće polyester boje u debljini od 25 mikrona pa na više.

Upotreba ovog limenog profila je široko rasprostranjena kao pokrovnog lima za krovišta ali i fasadnog lima, bilo da se radi o industrijskim objektima, skladištima, proizvodnim halama ili stambenim kućama. Trapezna ploča dolazi u 8 različitih boja. Sa donje strane se može lijepiti filc u svrhu antikondenzacijske zaštite.

Dužine koje proizvodimo su do 9000 mm. Za dugačke krovne plohe duže od 8,00 m pokrivanje s jednom pločom nije preporučeno, moraju se upotrijebiti 2 ili više krovnih ploča sa preklopom od min. 150 mm. Mjesto poprečnog spoja se osigurava sa ljepilom ili brtvenom masom.

Materijal Čelični lim, pocinčan, zaštićen temeljnom bojom i PE lak bojom
Debljina materijala 0,45 – 0,60
Ukupna širina 1200 mm
Pokrivna širina (korisna širina) 1100 mm
Dužina do 9000 mm
Težina (ovisno o debljini) od 4,0 – 6,0 kg/m2
Garancija 10 godina (za PE, 30 godina za HPS200)
Dugotrajnost 50-60 godina za krov, ovisno o uvjetima i duže

 

Trapezni lim Tr 30

Trapezna profilirana ploča TR 30 se radi iz lima 0,45-0,60 mm debljine i prekrivena je nanosom cinka (Z140-Z275) sa završnim slojem najčešće polyester boje u debljini od 25 mikrona pa na više. Upotreba ovog limenog profila je široko rasprostranjena kao pokrovnog lima za krovišta, bilo da se radi o industrijskim objektima, skladištima, proizvodnim halama ili stambenim kućama.

Trapezna ploča dolazi u 8 različitih boja. Sa donje strane se može lijepiti filc u svrhu antikondenzacijske zaštite.

Dužine koje proizvodimo su od 300 – 9000 mm. Za dugačke krovne plohe duže od 8,00 m pokrivanje s jednom pločom nije preporučeno, moraju se upotrijebiti 2 ili više krovnih ploča sa preklopom od min. 150 mm. Mjesto poprečnog spoja se osigurava sa ljepilom ili brtvenom masom.

Materijal Čelični lim, pocinčan, zaštićen temeljnom bojom i PE lak bojom
Debljina materijala 0,45 – 0,60
Ukupna širina 1100 mm
Pokrivna širina (korisna širina) 1050 mm
Dužina 300 - 9000 mm
Težina (ovisno o debljini) od 4,0 – 6,0 kg/m2
Garancija 10 godina (za PE, 30 godina za HPS200)
Dugotrajnost 50-60 godina za krov, ovisno o uvjetima i duže

 

Prednosti profiliranih trapeznih limova

Profilirani trapezni limovi imaju veliku prednost u odnosu na klasične pokrove:

  • zbog profiliranih ploča koje su u velikim dimenzijama štedite svoj novac prilikom ugradnje jer se smanjuje vrijeme potrebno za ugradnju
  • profilirane trapezne limove moguće je isporučivati po željenoj dužini do 14,00 m - čelični profilirani trapezni limovi su izuzetno lagani (čak do sedam puta lakši od crijepa)
  • vrlo su otporni na vanjske uticaje te se na njima ne skupljaju alge niti mahovina kao na crijepu
  • za razliku od klasičnih pokrova profilirani trapezni limovi ne akumuliraju toplinu po ljeti (brzo se ugrije ali se brzo i ohladi) što je bitno za stanove u potkrovlju - dugi vijek trajanja

Objekti s fasadnim trapeznim limom

Falcani Lim  Samouklapajui Lim
Limeni Krov Samouklapajui Falcani Lim
Samouklapajui Lim 2