Kako uštedjeti na pokrovnim limovima

Kako uštedjeti na pokrovnim limovima

U današnje vrijeme kada je bitna svaka kuna kojom raspolažemo, htjeli bismo kroz slijedećih nekoliko savjeta uputiti kupca što je bitno pri odabiru pokrovnih limova i građevinske limarije i kako uštedjeti a izabrati kvalitetu.

lim

Savjet br. 1.:

Pri kupnji pokrovnih ploča bilo da se radi o trapezu ili crijepu, obratite pažnju koju širinu ploča plaćate, odnosno

da li plaćate korisnu pokrivnu širinu lima ili ukupnu širinu. Razlika je u preklopu što može iznositi i do 10% u samoj cijeni.

U limariji Baranček kupcu naplaćujemo isključivo korisnu pokrovnu širinu lima.

lim

Savjet br. 2.:

Pokrovne ploče se kupuju po kvadratu, ne po metru dužnom. U slučaju kada su ploče širine oko 80 cm, ako plaćate po metru, bez obzira koliko povoljna cijena bila, kada se preračuna u kvadrate to je uvijek skuplje.

Kod nas se obračun vrši po metru kvadratnom.

lim

Savjet br. 3.:

Obratite pažnju i raspitajte se koja je debljina samog lima. Tanji lim znači i povoljniju cijenu ali i nedovoljnu nosivost prilikom opterećenja

od snijega, vjetra …. Optimalna debljina lima je 0,50 mm. Sve ispod toga je premalo.

Limarija Baranček u svojoj proizvodnji ne koristi limove za pokrov tanje od 0,50mm.

lim

Savjet br. 4.:

Obratite pažnju na kvalitetu pokrivnog premaza. Lim bi trebao biti bojan poliesterskim bojama (plastificiran) u debljini od najmanje 25 mikrona.

Promjenom dobavljača limova opredijelili smo se isključivo za poliesterske bojane limove koji imaju veću postojanost i nisu podložni brzim promjenama boje.

Postoje i kvalitetniji limovi bojani PVDF ili PUR bojama, ali je i njihova cijena zbog toga veća (uskoro u ponudi).

lim

Savjet br. 5.:

Treba pripaziti i na debljinu cinka koji je osnovna zaštita lima. On bi se u našim krajevima trebao kretati od minimalnih 175 gr/m2 pa na više u područjima gdje su uvjeti zahtjevniji. Veća debljina osigurava i veću zaštitu u slučaju da se osnovni poliesterski premaz ošteti.

Vrlo dobra solucija je zaštita legurom AluCinka gdje 100gr odgovara nanosu od 180 gr čistog cinka.

Naši limovi su zaštićeni ili Alucinkom ili sa 200 gr čistog cinka ( u kvaliteti PVDF zaštitnih premaza).

lim

Savjet br. 6.:

Bez obzira na cijenu ( iako je ona zbog trenutne gospodarske situacije presudna) prilikom kupnje limova treba zatražiti ateste za lim te

garanciju proizvođača lima. Ako toga nema, kupnjom takvog lima morate biti svjesni činjenice da je takav lim lošije kvalitete i da za njega nema garancije.

Postanite naš distributer

MONTAZERI-BARANCEK-savjeti-pri-ugradnjiTvrtka Baranček posjeduje mrežu distributera odnosno montažera svojih proizvoda diljem Hrvatske.

Ako trebate montažera za svoj krov, kontaktirajete nas i mi ćemo Vam preporučiti nekoga od naših montažera.

Također tražimo nove montažere kojima nudimo suradnju na poslovima ugradnje naših proizvoda.

Kvaliteta

ISO_Certificate-47Tvrtka Baranček od 2009. godine uskladila je svoje poslovanje prema ISO 9001:2000 sustavu upravljanja kvalitetom

Naši djelatnici, krajnji kupci, montažeri i distributeri zaslužuju samo najbolje, zato ćemo i dalje raditi na kvaliteti i unapređenjima.

Pošto koristimo isključivo kvalitetne limove koji posjeduju ateste.